Steven Universe

Bách khoa toàn thư mở Wikipedia
Bước tới điều hướng Bước tới tìm kiếm
Steven Universe
Thể loại
Sáng lậpRebecca Sugar
Đạo diễn
 • Kevin Dart (họa sĩ)
 • Elle Michalka (họa sĩ)
 • Jasmin Lai (họa sĩ)
 • Nick DeMayo (đồ họa máy tính)
 • Ian Jones-Quartey (chỉ đạo)
 • Kat Morris (chỉ đạo)
 • Joe Johnston (chỉ đạo)
Lồng tiếng
Nhạc phim
Nhạc dạo"We Are the Crystal Gems"
Nhạc kết"Love Like You", biểu diễn bởi Rebecca Sugar (từ tập 49 mùa 1)
Phụ hòa âmAivi Tran
Steven "Surasshu" Velema
Quốc giaHoa Kỳ
Ngôn ngữTiếng Anh
Số mùa5
Số tập160 (Danh sách chi tiết)
Sản xuất
Giám chế
 • Rebecca Sugar
 • Ian Jones-Quartey (co-executive producer, Season 2)
Nhà sản xuất
 • Jackie Buscarino
 • Chuck Austen (supervising producer, chỉ mùa 1)
Thời lượng11 phút
Đơn vị sản xuấtCartoon Network Studios[2]
Nhà phân phốiWarner Bros. Television Distribution
Trình chiếu
Kênh trình chiếuCartoon Network
Định dạng hình ảnh1080i (16:9 HDTV)
Định dạng âm thanhDolby Surround
Quốc gia chiếu đầu tiên27 tháng 7, 2013 (2013-07-27) (Pilot)
Phát sóng4 tháng 11, 2013 (2013-11-04) – 21 tháng 1, 2019
Liên kết ngoài
Trang mạng chính thức

Steven Universe là một serie phim hoạt hình của Mỹ sáng tác bởi Rebecca Sugar và được phân phối bởi Warner Bros. Television cho Cartoon Network. Câu chuyện xoay quanh cậu bé tên là Steven sống ở một thành phố hư cấu có tên là Beach City (Thành phố Bãi Biển) cùng với các đá quý Garnet (Ngọc Hồng Lựu), Amethyst (Thạch Anh Tím), và Pearl (Ngọc Trai), họ được gọi là Những Chiến Binh Đá Quý (The Crystal Gems). Steven, cậu bé nửa người nửa đá quý, phiêu lưu cùng những người bạn và cứu nhân loại khỏi sự nguy hiểm từ chính loài của họ. Sugar phát triển chương trình khi cô còn đang làm việc cho chương trình Adventure Time. Chương trình được chiếu lần đầu trên kênh Cartoon Network vào ngày 4, tháng 11, năm 2013 và đây cũng là chương trình đầu tiên của kênh này được sáng tạo bởi phụ nữ.

Chương trình nhận nhiều đánh giá tích cực cho cách vẽ, nhạc, lồng tiếng, tính cách nhân vật và cách tạo ra thế giới tưởng tượng. Chương trình được đề cử một Giải Emmy và năm Giải Annie. Sách, truyện tranh và video game dựa theo chương trình cũng được phân phối.

Steven Universe chính kết thúc với tập 28 phần 5 - "Change your mind". Và hiện tại phần phụ "Steven Universe Future" cũng đã chính thức kết thúc.

Bối cảnh[sửa | sửa mã nguồn]

Loạt phim lấy bối cảnh ở một thành phố hư cấu - thành phố Bãi Biển nằm ở phía Đông Duyên hải Hoa Kỳ. Ở đó, nhóm Chiến binh Đá Quý sống trong một ngôi đền cổ hướng ra biển, cùng chiến đấu chống lại cái ác và bảo vệ Beach City. Là những chiến binh ngoài hành tinh lấy hình dạng những người phụ nữ được tạo ra từ viên đá quý (lõi sự sống của họ). Bốn Chiến Binh Đá Quý bao gồm Garnet (Ngọc Hồng Lựu), Amethyst (Thạch Anh Tím), Pearl (Ngọc Trai), và Steven, cậu nhóc là con lai giữa hai chủng loài người và đá quý, được thừa hưởng viên ngọc của mẹ mình, Rose Quartz (Thạch anh hồng), người mà trước đây từng là lãnh đạo của Những Chiến Binh Đá Quý. Trong thời gian cố tìm hiểu năng lực của mình, cậu thường dành thời gian với bố mình là Greg, bạn của cậu là Connie, những cư dân của thành phố Bãi Biển, hoặc là với nhóm Đá Quý, họ giúp Steven cứu thế giới hoặc chỉ đơn giản là đi chơi. Steven luôn cố gắng để tìm hiểu sức mạnh được thừa hưởng từ mẹ mình, trong đó có cả hợp thể - khả năng kết hợp hai cơ thể với nhau và hình thành nên nhân cách và khả năng mới.

Trong mùa đầu của loạt phim, câu truyện dần dần hé lộ rằng nhóm Đá quý là tàn dư còn lại của một nền văn minh tiên tiến giữa các vì sao. Hầu hết những nơi họ tới đều là những phế tích cổ rất quan trọng với văn hóa của đá quý. Nhóm Đá Quý đã bị cắt liên lạc với hành tinh của mình - Thế Giới Mẹ, và mỗi viên đá quý họ chiến đấu đều là những đá quý đã mất đi hình dạng con người, sự việc này xảy ra bởi sức mạnh của 3 Kim cương: Yellow Diamond (Kim Cương Vàng), Blue Diamond (Kim Cương Xanh) và White Diamond (Kim Cương Trắng). Họ là những đá quý có quyền lực cao nhất, thống trị Thế Giới Mẹ. Còn 1 Kim Cương (Kim Cương Hồng) đang thống trị trái đất. Trong tập cuối mùa một, hành tinh quê hương đã có ý định đưa các đá quý khác tới Trái Đất để kiểm tra những đá quý sống sót và tạo ra nhiều đá quý mới. Bây giờ, sau 5000 năm nhóm nổi loạn của Rose chiến thắng hành tinh quê hương ngăn chặn những âm mưu này, mưu đồ của họ lại tiếp tục hướng về Trái Đất với hai kẻ thù, PeridotJasper. Trong mùa hai, Peridot cùng nhóm Đá Quý ngăn chặn sự hình thành của Cluster trong lõi Trái Đất, trong khi đó họ tiếp tục tìm kiếm hợp thể của Lapis Lazuli (ngọc Lưu Ly) và Jasper, là Malachite (dựa theo đá Malachit hay đá lông công) nằm dưới đáy biển.

Mùa 3 ra mắt với nhiều sự kiện như: Peridot đã là 1 thành viên của nhóm đá quý (Crystal Gem) và đã tìm được Lapis Lazuli sau khi đánh bại được Malachite, nhóm đá quý đã chỉ cứu lấy được Lapis Lazuli còn Jasper thì đã bị rơi xuống khe nứt của động đất do Cluster gây ra.

Mùa 4 Lapis đã thân thiết hơn với Peridot. Và kết thúc, 2 đá quý mới xuất hiện là Topaz và Aquamarine đến bắt từng người theo danh sách mà Steven vô tình đọc cho Peridot. Đến mùa 5 - kết thúc sê-ri Steven Universe, Steven đã tự nhận mình là Pink Diamond - Rose Quartz và cho 2 Kim Cương Vàng và Xanh biết điều đó. Cậu nhận ra các đá quý bị biến dạng có thể được chữa lành bởi cả 4 kim cương(trong khi Steven là Pink Diamond) nên đã về Thế Giới Mẹ để gặp White Diamond. Không chỉ chữa cho những đá quý đã bị biến dạng, cậu còn giải phóng Thế Giới Mẹ dưới sự thống trị của 3 Diamond và họ trở nên gần gũi với mọi người hơn.

Các giải thưởng, kết quả, thể loại của Steven Universe[sửa | sửa mã nguồn]

Awards and nominations[sửa | sửa mã nguồn]

Năm Giải thưởng Thể loại Lồng tiếng Kết quả
2013 Behind the Voice Actor Awards[86] Best Male Vocal Performance by a Child Zach Callison (as Steven) Won
2014 Annie Awards Outstanding Achievement in Character Design in an Animated TV/Broadcast Production[87] Danny Hynes and Colin Howard Nominated
Outstanding Achievement in Production Design in an Animated TV/Broadcast Production[87] Steven Sugar, Emily Walus, Sam Bosma, Elle Michalka, and Amanda Winterstein (for "Gem Glow") Nominated
Young Artist Awards Best Performance in a Voice-Over Role - Young Actor[88] Zach Callison (as Steven) Nominated
Behind the Voice Actor Awards[89] Best Female Lead Vocal Performance in a Television Series - Comedy/Musical Deedee Magno Hall (as Pearl) Won
Michaela Dietz (as Amethyst) Nominated
Best Female Vocal Performance in a Television Series in a Supporting Role - Comedy/Musical Kate Micucci (as Sadie) Nominated
Best Female Vocal Performance in a Television Series in a Guest Role - Comedy/Musical Jennifer Paz (as Lapis Lazuli) Won
Susan Egan (as Rose Quartz) Nominated
Best Vocal Ensemble in a Television Series - Comedy/Musical Cast of Steven Universe Won
Hall of Game Awards Most Valuable Cartoon Steven Universe Nominated
2015 Primetime Emmy Award[90] Short-format Animation "Lion 3: Straight to Video" Nominated
James Tiptree Jr. Award[85] Honor List Rebecca Sugar, Steven Universe Won
2016 Annie Awards Best Animated TV/Broadcast Production For Children’s Audience "Jail Break" Nominated
Outstanding Achievement, Directing in an Animated TV/Broadcast Production Ian Jones-Quartey (for "The Test") Nominated
Outstanding Achievement, Storyboarding in an Animated TV/Broadcast Production Joe Johnston, Jeff Liu, and Rebecca Sugar (for "Jail Break") Nominated
Kids' Choice Awards 2016[91] Favorite Cartoon Steven Universe Nominated
2016 Teen Choice Awards Choice Animated Series Steven Universe Nominated
Primetime Emmy Award[92] Short-format Animation "The Answer" Nominated

Các nhân vật trong phim[sửa | sửa mã nguồn]

Các tập của Steven Universe[sửa | sửa mã nguồn]

Thứ tự các tập của Steven Universe Tập trong mùa Tên Vẽ bởi Cốt truyện bởi Ngày lên sóng Số lượng xem (Mĩ)
1 1 "Gem Glow" Kevin Dart Joe Johnston and Jeff Liu 4/11/2013 1020-003 1.86[6]
Steven cảm thấy thất vọng vì thương hiệu bánh kem yêu thích của cậu, Cookie Cat, bị đưa ra khỏi thị trường. Cậu vui lên khi nhận ra rằng các Đá Quý đã lưu trữ được một lượng bánh Cookie Cat cuối cùng, thứ mà cậu tin rằng có thể là chìa khóa để kích hoạt đá quý của mình.
2 2 "Laser Light Cannon" Kevin Dart Kat Morris and Rebecca Sugar 4/11/2013 1020-001 1.86[6]
When a menacing "red eye" is about to hit Beach City, the only thing that can destroy it is a Laser Light Cannon that once belonged to Steven's mother, Rose Quartz. Steven and his father, Greg, search through Greg's storage for the cannon.
3 3 "Cheeseburger Backpack" Kevin Dart Ian Jones-Quarteyand Rebecca Sugar 4/11/2013 1020-002 1.68[7]
The Crystal Gems go on a mission to place a Moon Goddess statue on top of the ruined Lunar Sea Spire, and Steven tries to prove he can be useful with the help of his new novelty Cheeseburger Backpack.
4 4 "Together Breakfast" Kevin Dart Ian Jones-Quartey, Rebecca Sugar, and Paul Villeco 11/11/2013 1020-004 1.68[7]
Steven's attempt to get the Gems to share his special breakfast sends him on a journey through their ancient Crystal Temple.
5 5 "Frybo" Kevin Dart Raven M. Molisee and Paul Villeco 18/11/2013 1020-008 1.29[8]
Steven brings a mascot costume to life with a magical gem shard in order help his friend Peedee, but it backfires when the mascot goes rogue.
6 6 "Cat Fingers" Kevin Dart Kat Morris, Hilary Florido, Ian Jones-Quartey, and Rebecca Sugar ngày 25 tháng 11 năm 2013 1020-005 1.71[9]
Tries to master his shapeshifting abilities, Steven turns his fingers into cats, which get out of control.
7 7 "Bubble Buddies" Kevin Dart Kat Morris and Aleth Romanillos ngày 2 tháng 12 năm 2013 1020-006 1.61[10]
Steven forms a magic bubble around himself and a girl named Connie to save her from a falling rock, but he has no idea how to make it disappear.
8 8 "Serious Steven" Kevin Dart Joe Johnston and Jeff Liu ngày 13 tháng 1 năm 2014 1020-007 1.35[11]
While navigating through an ancient Gem maze, Steven tries to prove to the Gems that he can take the mission seriously.
9 9 "Tiger Millionaire" Kevin Dart Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 20 tháng 1 năm 2014 1020-011 1.57[12]
Steven joins an underground wrestling league with Amethyst, who's tired of Garnet and Pearl bringing her down.
10 10 "Steven's Lion" Kevin Dart and Elle Michalka Lamar Abrams and Aleth Romanillos ngày 27 tháng 1 năm 2014 1020-012 1.51[13]
Steven befriends a magical lion he finds in the desert during a mission.
11 11 "Arcade Mania" Kevin Dart Lamar Abrams, Aleth Romanillos, and Luke Weber ngày 17 tháng 2 năm 2014 1020-009 1.17[14]
Steven takes the Gems to the Funland Arcade, where Garnet becomes enchanted by a rhythm game.
12 12 "Giant Woman" Kevin Dart Joe Johnston and Jeff Liu ngày 24 tháng 2 năm 2014 1020-010 1.89[15]
Steven encourages Amethyst and Pearl to fuse together into a four-armed "giant woman" named Opal (Aimee Mann), but Amethyst and Pearl keep quarrelling.
13 13 "So Many Birthdays" Elle Michalka Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 3 tháng 3 năm 2014 1020-014 1.17[16]
After learning that the Gems are thousands of years old, Steven throws a party to make up for all the birthdays they've missed, and he begins to worry about what it means to grow up himself.
14 14 "Lars and the Cool Kids" Elle Michalka Lamar Abrams and Matt Braly ngày 10 tháng 3 năm 2014 1020-015 1.50[17]
Steven and Lars hang out with the cool kids (Jenny Pizza, Buck Dewey, and Sour Cream), but their teenage shenanigans get them into magical trouble.
15 15 "Onion Trade" Elle Michalka Lamar Abrams ngày 17 tháng 3 năm 2014 1020-018 1.79[18]
A toy trade between Steven and Onion escalates into epic proportions.
16 16 "Steven the Sword Fighter" Elle Michalka Joe Johnston and Jeff Liu ngày 9 tháng 4 năm 2014 1020-013 1.10[19]
Pearl's attempt to teach Steven the art of sword-fighting using a holographic version of herself goes awry when she gets injured and has to retreat into her gem to heal.
17 17 "Lion 2: The Movie" Elle Michalka Joe Johnston and Jeff Liu ngày 23 tháng 4 năm 2014 1020-017 1.57[20]
Steven and Connie try to ride Lion to the movie theater, but Lion instead takes them to a mysterious Gem armory.
18 18 "Beach Party" Elle Michalka Lamar Abrams ngày 30 tháng 4 năm 2014 1020-020 1.44[21]
After a battle damages the Fish Stew Pizza sign, the Gems are banned from the restaurant, so Steven throws a cookout on the beachside to mend the relationship between the Pizza family and the Gems.
19 19 "Rose's Room" Elle Michalka Joe Johnston and Jeff Liu ngày 14 tháng 5 năm 2014 1020-019 1.55[22]
Steven's desire for some alone time unlocks a room in the temple that answers his every wish.
20 20 "Coach Steven" Elle Michalka Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 21 tháng 8 năm 2014 1020-016 1.85[23]
Against Pearl's advice, Steven becomes determined to get stronger after watching Garnet and Amethyst fuse into the mighty (and destructive) Sugilite (Nicki Minaj).
21 21 "Joking Victim" Elle Michalka Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 28 tháng 8 năm 2014 1020-024 1.63[24]
When Lars fakes an injury to take a sick day from work, Steven helps Sadie out at the Big Donut, and they pull a prank on Lars to get back at him.
22 22 "Steven and the Stevens" Elle Michalka Joe Johnston and Jeff Liu ngày 4 tháng 9 năm 2014 1020-021 2.14[25]
Steven needs a musical partner for an upcoming show, so he uses a time travel device to recruit himself as the perfect bandmate.
23 23 "Monster Buddies" Elle Michalka Lamar Abrams and Hellen Jo ngày 11 tháng 9 năm 2014 1020-022 2.07[26]
Steven accidentally releases a captured Gem monster from her bubble and attempts to tame her wild form.
24 24 "An Indirect Kiss" Elle Michalka Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 18 tháng 9 năm 2014 1020-023 1.73[27]
Steven tells Connie about his mission with the Gems to heal Amethyst when she cracked her gem.
25 25 "Mirror Gem" (Part 1) Elle Michalka Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 25 tháng 9 năm 2014 1020-025 2.34[28]
Steven befriends a magical mirror that can mysteriously communicate with him, and ends up freeing its prisoner: Lapis Lazuli, another mysterious Gem.
26 26 "Ocean Gem" (Part 2) Elle Michalka Joe Johnston and Jeff Liu ngày 25 tháng 9 năm 2014 1020-026 2.34[28]
Lapis Lazuli disappears after reigniting a past conflict with the three Crystal Gems and takes the ocean with her, leaving Beach City in a panic on the first day of summer. Steven, Connie, Greg, Lion and the Gems go on a mission to confront Lapis and set things right.
27 27 "House Guest" Elle Michalka Lamar Abrams and Hellen Jo ngày 2 tháng 10 năm 2014 1026-027 2.00[29]
Left temporarily homeless and with a broken leg after the events of the previous episode, Greg stays in Steven's house while his leg heals and unintentionally interferes with Steven's healing powers.
28 28 "Space Race" Elle Michalka Joe Johnston and Jeff Liu ngày 9 tháng 10 năm 2014 1026-028 1.99[30]
Steven, Pearl, and Greg visit Greg's family's barn and work together to build a spaceship so that Pearl can revisit the wonders of the cosmos, but Pearl gets a little carried away.
29 29 "Secret Team" Elle Michalka Hilary Florido and Katie Mitroff ngày 16 tháng 10 năm 2014 1026-030 2.46[31]
When they accidentally pop a bubble containing gem shards, Steven forms a secret team with Amethyst and Pearl to retrieve the shards before Garnet finds out. After doing so, Steven wants to keep the secret team going.
30 30 "Island Adventure" Elle Michalka Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 23 tháng 10 năm 2014 1026-033 1.53[32]
Steven tries to mend Lars and Sadie's friendship by taking them on vacation to the mysterious Mask Island; but they become stranded there for several days.
31 31 "Keep Beach City Weird" Elle Michalka Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 30 tháng 10 năm 2014 1026-029 1.45[33]
Steven is taken in by Ronaldo's conspiracy theories about the paranormal occurrences in Beach City.
32 32 "Fusion Cuisine" Elle Michalka Lamar Abrams and Hellen Jo ngày 6 tháng 11 năm 2014 1026-031 1.46[34]
Steven asks the Gems to fuse together into Alexandrite (Rita Rani Ahuja) and pretend to be his mother at a dinner with Connie's family.
33 33 "Garnet's Universe" Elle Michalka Joe Johnston and Jeff Liu ngày 13 tháng 11 năm 2014 1026-036 1.64[35]
When Garnet returns from a mission, Steven imagines a story about what she did all day.
34 34 "Watermelon Steven" Elle Michalka Lamar Abrams and Hellen Jo ngày 20 tháng 11 năm 2014 1026-035 1.83[36]
Steven grows a patch of watermelons shaped like himself, but they soon come to life and attack the people of Beach City and the Crystal Gems.
35 35 "Lion 3: Straight to Video" Elle Michalka Joe Johnston, Jeff Liu, and Rebecca Sugar ngày 4 tháng 12 năm 2014 1026-032 1.92[37]
Lion keeps lying on Steven's face while he's sleeping, leading Steven to discover a pocket dimension in Lion's mane.
36 36 "Warp Tour" Elle Michalka Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 8 tháng 1 năm 2015 1026-037 1.94[38]
Steven becomes uneasy after seeing an unknown object traversing a warp stream, despite the Gems' attempts to disprove his claims. They learn that the source of the mysterious objects is Peridot, a Gem from the Gem Homeworld checking up on Earth.
37 37 "Alone Together" Elle Michalka Hilary Florido, Katie Mitroff, and Rebecca Sugar ngày 15 tháng 1 năm 2015 1026-034 1.67[39]
While practicing how to fuse with the Gems, Steven accidentally fuses with Connie, forming an unprecedented Gem/human fusion named Stevonnie (AJ Michalka).
38 38 "The Test" Elle Michalka Hilary Florido and Katie Mitroff ngày 22 tháng 1 năm 2015 1026-038 1.94[40]
Steven finds out that the Lunar Sea Spire mission from the third episode was meant to be a test of his ability to join the Gems on missions, so he demands a new test.
39 39 "Future Vision" Elle Michalka Lamar Abrams and Hellen Jo ngày 29 tháng 1 năm 2015 1026-039 2.03[41]
Steven learns that Garnet can see into the future and becomes paranoid about the possible dangers around him.
40 40 "On the Run" Elle Michalka Joe Johnston and Jeff Liu ngày 5 tháng 2 năm 2015 1026-040 2.08[42]
Steven and Amethyst try out life on the road, and Amethyst reveals her origin to Steven: she was created on Earth as part of the original Gem colonization of the planet.
41 41 "Horror Club" Elle Michalka Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 12 tháng 2 năm 2015 1026-041 1.67[43]
Steven goes to the lighthouse to watch scary movies with Ronaldo, Lars, and Sadie.
42 42 "Winter Forecast" Elle Michalka Lamar Abrams and Hellen Jo ngày 19 tháng 2 năm 2015 1026-043 2.05[44]
Steven has to take Connie back to her home before a blizzard hits Beach City, and Garnet shows him some future outcomes of this before they leave.
43 43 "Maximum Capacity" Elle Michalka Hilary Florido, Katie Mitroff, and Rebecca Sugar ngày 26 tháng 2 năm 2015 1026-042 1.97[45]
While cleaning out Greg's storage unit, he and Amethyst are distracted by watching old episodes of their favorite sitcom Li'l Butler.
44 44 "Marble Madness" Elle Michalka Joe Johnston and Jeff Liu ngày 5 tháng 3 năm 2015 1026-044 1.92[46]
When droids from space descend towards warp pad zones, Steven and the Gems attempt to find out their purpose.
45 45 "Rose's Scabbard" Elle Michalka Raven M. Molisee, Paul Villeco, and Rebecca Sugar ngày 9 tháng 3 năm 2015 1026-045 1.22[47]
Pearl takes Steven to a special place that belonged to Rose Quartz after Lion finds the scabbard for Rose's sword.
46 46 "Open Book"[nb 1] Elle Michalka Hilary Florido and Katie Mitroff ngày 19 tháng 3 năm 2015 1026-046 1.73[49]
When Connie is upset by the ending of her favorite book series, Steven takes her to Rose's room to attempt to remake the ending.
47 47 "Shirt Club"[nb 1] Elle Michalka Lamar Abrams and Hellen Jo ngày 16 tháng 4 năm 2015 1026-047 1.42[50]
Steven and Buck make T-shirts featuring Steven's crudely drawn advertisement for Greg's guitar lessons.
48 48 "Story for Steven"[nb 1] Elle Michalka Joe Johnston and Jeff Liu ngày 9 tháng 4 năm 2015 1026-048 2.00[51]
Greg tells Steven the story of how he met Rose Quartz.
49 49 "The Message" Elle Michalka Lamar Abrams and Hellen Jo ngày 10 tháng 3 năm 2015 1026-049 1.30[52]
Steven and the Gems need Greg's help to retrieve a message being transmitted through a Gem artifact called a Wailing Stone.
50 50 "Political Power" Elle Michalka Hilary Florido and Katie Mitroff ngày 11 tháng 3 năm 2015 1026-050 1.42[53]
After the Gems cause a power outage in Beach City, Steven helps Mayor Dewey control the situation.
51 51 "The Return" (Part 1) Elle Michalka Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 12 tháng 3 năm 2015 1026-051 1.70[54]
Steven helps evacuate Beach City in the face of an invasion from the Gem Homeworld by Peridot and the warrior Gem Jasper.
52 52 "Jail Break(Part 2) Elle Michalka Joe Johnston, Jeff Liu, and Rebecca Sugar ngày 12 tháng 3 năm 2015 1026-052 1.70[54]
Trapped on the Gem Warship, Steven attempts to rescue the Gems, including two mysterious Gems named Ruby and Sapphire, from Peridot and Jasper's clutches.

Season 2 (2015–16)[sửa | sửa mã nguồn]

No.overall No. in

season

Tên Directed by Written and storyboarded by Original air date Prod.code U.S. viewers

(millions)

53 1 "Full Disclosure" Elle Michalka and Jasmin Lai (art) Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 13 tháng 3 năm 2015 1031-053 1.52[55]
Steven tries to avoid Connie so he doesn't have to tell her about his ordeal with the Homeworld Gems from the previous episodes.
54 2 "Joy Ride" Jasmin Lai (art) Hilary Florido and Katie Mitroff ngày 26 tháng 3 năm 2015 1031-054 1.34[56]
The cool kids take Steven out on a late-night joyride to lift his spirits, but end up discovering Peridot's escape pod.
55 3 "Say Uncle" Elle Michalka and Jasmin Lai (art) Joe Johnston and Jeff Liu ngày 2 tháng 4 năm 2015 1031-056 1.93[57]
In this non-canon crossover episode, Uncle Grandpa arrives to aid Steven in unlocking the power of his gem.
56 4 "Love Letters" Jasmin Lai (art) Lamar Abrams and Hellen Jo ngày 23 tháng 4 năm 2015 1031-055 1.67[58]
When Jamie the mailman falls in love with Garnet, Steven and Connie must help turn him down gently.
57 5 "Reformed" Jasmin Lai (art) Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 30 tháng 4 năm 2015 1031-057 1.39[59]
Amethyst keeps trying to find a new form to regenerate into while she, Steven and Garnet chase after a Gem monster loose in the temple.
58 6 "Sworn to the Sword"[nb 2] Ian Jones-Quartey (supervising),

Jasmin Lai (art)

Joe Johnston and Jeff Liu ngày 15 tháng 6 năm 2015 1031-060 1.98[60]
Connie, wanting to protect Steven, takes swordfighting lessons with Pearl.
59 7 "Rising Tides, Crashing Skies" Jasmin Lai (art) Lamar Abrams and Hellen Jo ngày 16 tháng 6 năm 2015 1031-059 1.82[61]
Ronaldo investigates the Crystal Gems in a web documentary for his "Keep Beach City Weird" blog.
60 8 "Keeping It Together" Jasmin Lai (art) Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 17 tháng 6 năm 2015 1031-061 1.80[62]
While the Crystal Gems chase after Peridot in the Kindergarten, Steven and Garnet discover a dark secret while exploring its inner workings.
61 9 "We Need to Talk" Jasmin Lai (art) Hilary Florido, Katie Mitroff, and Rebecca Sugar ngày 18 tháng 6 năm 2015 1031-062 1.73[63]
After witnessing Steven and Connie fuse again, Greg explains to them how he learned about fusion from his time with Rose Quartz, hoping to pull it off himself in order to grow closer to her.
62 10 "Chille Tid" Jasmin Lai (art) Lamar Abrams and Lauren Zuke ngày 19 tháng 6 năm 2015 1020-063 1.90[64]
Garnet has Pearl and Amethyst stay with Steven, who is exhausted from searching for Jasper and Lapis Lazuli's fusion Malachite in the ocean with the Gems, for a slumber party. However, Steven, discovering that he has the power of astral projection, is rattled by recurring dreams of Lapis.
63 11 "Cry for Help" Jasmin Lai (art) Joe Johnston and Jeff Liu ngày 13 tháng 7 năm 2015 1031-064 1.71[65]
When TV broadcasts are disrupted by a video signal emitted by Peridot from the Gem communication tower, Garnet chooses to fuse with Pearl into Sardonyx (Alexia Khadime) to destroy it, which dismays Amethyst. As the tower keeps being fixed, however, Steven and Amethyst are shocked to discover who's really behind it.
64 12 "Keystone Motel" Jasmin Lai (art) Raven M. Molisee, Paul Villeco, and Rebecca Sugar ngày 14 tháng 7 năm 2015 1020-065 1.73[66]
While she accompanies Greg and Steven on a road trip to another state and a visit to a motel, Garnet's anger over what Pearl did in the previous episode causes her to split into Ruby and Sapphire.
65 13 "Onion Friend" Jasmin Lai (art) Lamar Abrams and Katie Mitroff ngày 15 tháng 7 năm 2015 1031-067 1.83[67]
During a visit to Onion's house, Amethyst rekindles her friendship with his mother, Vidalia, while Onion shows Steven around his room.
66 14 "Historical Friction" Jasmin Lai (art) Hilary Florido and Lauren Zuke ngày 16 tháng 7 năm 2015 1031-066 1.88[68]
Steven is asked by Jamie to participate in a play funded by Mayor Dewey about Beach City's founding, with Pearl stepping in to provide a more historically accurate script.
67 15 "Friend Ship" Jasmin Lai (art) Joe Johnston and Jeff Liu ngày 17 tháng 7 năm 2015 1031-068 1.65[69]
After the recent events, Pearl wants to redeem herself by capturing Peridot, who then traps the Crystal Gems in an old, abandoned Gem spaceship.
68 16 "Nightmare Hospital" Jasmin Lai (art) Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 10 tháng 9 năm 2015 1031-069 1.39[70]
After Connie's mother confiscates Rose's sword, Steven and Connie sneak into the hospital where she works to retrieve it from her.
69 17 "Sadie's Song" Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 17 tháng 9 năm 2015 1031-073 1.50[71]
Steven helps Sadie with an act for the annual Beach-a-Palooza talent show.
70 18 "Catch and Release" Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Hilary Florido and Lauren Zuke ngày 24 tháng 9 năm 2015 1031-070 1.39[72]
The Crystal Gems finally capture Peridot, but Steven suspects that she has information that the Crystal Gems need to know and attempts to learn what it is, allowing her to live in his bathroom.
71 19 "When It Rains" Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Lamar Abrams and Katie Mitroff ngày 1 tháng 10 năm 2015 1031-071 1.36[73]
After Steven explains life on Earth to Peridot, and she experiences her first rainstorm, she decides to tell him about her mission: to locate an experimental Gem creation called the Cluster.
72 20 "Back to the Barn" Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Joe Johnston and Jeff Liu ngày 8 tháng 10 năm 2015 1031-072 1.59[74]
At the barn, when Peridot and Pearl fight over who will lead the construction of a drill that will take the group to the Cluster's location, Steven suggests they build robots and compete with each other.
73 21 "Too Far" Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Hilary Florido and Lauren Zuke ngày 15 tháng 10 năm 2015[nb 3] 1031-074 1.39[75]
Peridot gets carried away with Gem gossip and reveals something about Amethyst, unintentionally offending her.
74 22 "The Answer" Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Lamar Abrams and Katie Mitroff ngày 4 tháng 1 năm 2016 1031-075 1.38[76]
Garnet tells Steven the story of how Ruby and Sapphire first met and joined the Crystal Gems.
75 23 "Steven's Birthday" Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Lamar Abrams and Katie Mitroff ngày 5 tháng 1 năm 2016 1031-079 1.35[77]
While celebrating his fourteenth birthday with the Gems, Greg, and Connie, Steven takes on a more adult form using his shapeshifting powers. However, this proves harmful to his human half.
76 24 "It Could've Been Great" Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Joe Johnston and Jeff Liu ngày 6 tháng 1 năm 2016 1031-076 1.45[78]
Steven and the Gems travel to an information archive on the Moon to discover the Cluster's exact location.
77 25 "Message Received" Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 7 tháng 1 năm 2016 1031-077 1.39[79]
Steven becomes devastated and mistrustful of Peridot after she steals a communication device from the Moon Base, which she uses to contact her leader, Yellow Diamond (Patti LuPone).
78 26 "Log Date 7 15 2" Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Hilary Florido and Lauren Zuke ngày 8 tháng 1 năm 2016 1031-078 1.34[80]
While Peridot is in turmoil over what she did in the previous episode, Steven listens to her audio diary and learns how she and Garnet learned to get along during their time at the barn, despite their radical differences.

Season 3 (2016)[sửa | sửa mã nguồn]

No.overall No. in

season

Tên Directed by Written and storyboarded by Original air date Prod.code U.S. viewers

(millions)

79 1 "Super Watermelon Island(Part 1) Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Joe Johnston and Jeff Liu ngày 12 tháng 5 năm 2016 1031-080c 1.69[81]
Using his astral projection ability, Steven discovers that the Watermelon Stevens have formed their own civilization on Mask Island. However, when he sees Malachite on the island as well, the Gems head into action to fight Malachite as Alexandrite, with the Watermelon Stevens helping them.
80 2 "Gem Drill(Part 2) Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 12 tháng 5 năm 2016 1031-081 1.69[81]
With the other Gems stranded on Mask Island and the Cluster beginning to show signs of forming, Steven and Peridot drill deep underground alone in order to stop the Cluster and save Earth.
81 3 "Same Old World" Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Lamar Abrams and Katie Mitroff ngày 19 tháng 5 năm 2016 1031-083 1.40[82]
Lapis Lazuli has nowhere left to go after being freed from her fusion with Jasper, so Steven shows her the locations Earth has to offer to find her a new home.
82 4 "Barn Mates" Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Hilary Florido and Lauren Zuke ngày 26 tháng 5 năm 2016[nb 4] 1031-082 1.37[83]
Steven tries to help Peridot and Lapis Lazuli resolve their past conflicts and get along at the barn.
83 5 "Hit the Diamond" Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Joe Johnston and Jeff Liu ngày 2 tháng 6 năm 2016[nb 4] 1031-084 1.55[84]
A dispatch team of five Rubies sent by Yellow Diamond arrive from Homeworld in search of the missing Earth mission leader. To protect Peridot, the Crystal Gems (with Garnet splitting into Ruby and Sapphire again) attempt to get rid of the Rubies by challenging them to a game of baseball.
84 6 "Steven Floats" Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Paul Villeco ngày 18 tháng 7 năm 2016[nb 5] TBA 1.55[85]
Upon returning home with the Gems, Steven discovers the ability to float in the air. However, after jumping too high, he becomes stuck in the sky; the Gems spend all night attempting to get him back on the ground.
85 7 "Drop Beat Dad" Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Lamar Abrams and Katie Mitroff ngày 18 tháng 7 năm 2016 TBA 1.55[85]
Sour Cream's estranged biological father Marty returns to Beach City and aids him in hosting a concert, much to the dismay of his stepdad, Yellowtail.
86 8 "Mr. Greg" Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Joe Johnston and Jeff Liu ngày 19 tháng 7 năm 2016 TBA 1.55[86]
In this special musical episode, Greg has suddenly come into a great deal of money, and he takes Steven and Pearl on a vacation to Empire City. However, Pearl is having trouble letting go of her resentment of Greg's relationship with Rose Quartz.
87 9 "Too Short to Ride" Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Hilary Florido and Lauren Zuke ngày 20 tháng 7 năm 2016 TBA 1.41[87]
Steven, Amethyst, and Peridot visit Funland for the day, but Peridot becomes resentful when using shapeshifting powers she doesn't have seems to be the only way to have fun.
88 10 "The New Lars" Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 21 tháng 7 năm 2016 TBA 1.53[88]
Steven attempts to improve Lars' life when he accidentally ends up in Lars's body due to his astral projection ability.
89 11 "Beach City Drift" Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Hilary Florido and Lauren Zuke ngày 22 tháng 7 năm 2016 TBA 1.29[89]
When Steven and Connie run into Kevin, an obnoxious teenager who had harassed Stevonnie in an earlier episode, they fuse again to try to humiliate him by beating him in a car race.
90 12 "Restaurant Wars" Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Lamar Abrams and Katie Mitroff ngày 25 tháng 7 năm 2016 TBA 1.51[90]
When Steven accidentally re-ignites an old feud between restaurant owners Mr. Fryman and Kofi Pizza, it is up to Steven and the restaurant owners' children to try to stop the feud.
91 13 "Kiki's Pizza Delivery Service" Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Colin Howard and Jeff Liu ngày 26 tháng 7 năm 2016 TBA 1.31[91]
Kiki has been having nightmares due to being overworked at Fish Stew Pizza when her sister skips work, so Steven helps by using his astral projection to go into Kiki's dreams.
92 14 "Monster Reunion" Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 27 tháng 7 năm 2016 TBA 1.38[92]
When Steven's healing powers suddenly return, he re-releses the Centipeetle and attempts to heal her. However, Gem corruption is a bit more complicated than Steven thought.
93 15 "Alone at Sea" Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Hilary Florido, Kat Morris, and Rebecca Sugar ngày 28 tháng 7 năm 2016 TBA 1.32[93]
Steven and Greg take Lapis Lazuli on a boat ride to help her have recover from her trauma. However, it becomes apparent that they are being followed.
94 16 "Greg the Babysitter" Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Lamar Abrams and Katie Mitroff ngày 29 tháng 7 năm 2016 TBA 1.31[94]
Greg tells Steven the story of how he came to work at his car wash shortly after he and Rose Quartz babysat Sour Cream for Vidalia.
95 17 "Gem Hunt" Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Colin Howard and Jeff Liu ngày 1 tháng 8 năm 2016 TBA 1.64[95]
Connie goes on her first mission with Steven and Pearl to find a loose Gem monster in the Great North.
96 18 "Crack the Whip" Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 2 tháng 8 năm 2016 TBA 1.90[96]
When Garnet and Pearl return to the Great North to look for Jasper, Amethyst is put in charge of Steven and Connie. They continue their battle training together and try to have a fun day in Beach City, but are interrupted by the reappearance of Jasper.
97 19 "Steven vs. Amethyst" Kat Morris (supervising),

Jasmin Lai (art)

Hilary Florido and Lauren Zuke ngày 3 tháng 8 năm 2016 TBA 1.74[97]
Following the events of the previous episode, Amethyst's self-esteem has hit rock bottom. With Steven's rising power, Amethyst begins to suspect that she is now the weakest Gem on the team. This leads Steven and Amethyst to engage in a duel to see who really is the weakest Gem.
98-99 20-21 "Bismuth"[nb 6] Joe Johnston (supervising),

Jasmin Lai (art)

Lamar Abrams, Colin Howard, Jeff Liu, and Katie Mitroff ngày 4 tháng 8 năm 2016 TBA 2.15[98]
Bismuth (Uzo Aduba), one of the original Crystal Gems, is accidentally freed by Steven inside of Lion's mane. She is welcomed back with open arms by Pearl and Garnet, while Amethyst quickly warms up to her company. However, Steven soon notices that Bismuth's outlook on the rebellion is radically different from the other Gems' when she shows eagerness to re-ignite the Gem War with an unethical secret weapon.
100 22 "Beta" Kat Morris (supervising),

Ricky Cometa (art)

Hilary Florido and Lauren Zuke ngày 8 tháng 8 năm 2016[nb 7] TBA 1.99[99]
When Amethyst cannot stop thinking about losing to Jasper the last time they fought, Steven takes her to visit Peridot and Lapis Lazuli at the barn. Peridot attempts to cheer Amethyst up by taking them to Jasper's birthplace – a heavily rushed and poorly made Kindergarten in the middle of a desert.
101 23 "Earthlings" Kat Morris (supervising),

Ricky Cometa (art)

Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 8 tháng 8 năm 2016 TBA 1.99[99]
When Steven, Amethyst, and Peridot encounter Jasper at the Beta Kindergarten, Amethyst and Steven fuse into Smoky Quartz (Natasha Lyonne) for a showdown with Jasper. In the heat of battle, Jasper makes a rash decision that results in her meeting a nasty fate.
102 24 "Back to the Moon" Joe Johnston (supervising),

Ricky Cometa (art)

Lamar Abrams and Katie Mitroff ngày 9 tháng 8 năm 2016 TBA 1.45[100]
The dispatch team of Rubies have returned to the barn still searching for Jasper. To try to get rid of them once again, Amethyst impersonates Jasper, but things get awry when the Rubies take her and the other Crystal Gems to contact Yellow Diamond at the Moon Base. Along the way, Steven learns a shocking fact about his mother.
103 25 "Bubbled" Joe Johnston (supervising),

Ricky Cometa (art)

Colin Howard and Jeff Liu ngày 10 tháng 8 năm 2016 TBA 1.57[101]
After being sucked out of the Moon Base's airlock, Steven, to stay safe, puts himself in a bubble and floats through space. Along the way, Steven runs into a murderous Ruby.

Season 4 (2016)[sửa | sửa mã nguồn]

No.overall No. in

season

Tên Directed by Written and storyboarded by Original air date Prod.code U.S. viewers

(millions)

104 1 "Kindergarten Kid" Kat Morris (supervising),

Ricky Cometa (art)

Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 11 tháng 8 năm 2016 TBA 1.32[103]
In a homage to Warner Bros.' Road Runner cartoons,[102] Steven and Peridot are determined to catch a fast, elusive gem monster.
105 2 "Know Your Fusion" Kat Morris (supervising),

Ricky Cometa (art)

Hilary Florido and Lauren Zuke ngày 12 tháng 8 năm 2016 TBA 1.35[104]
When Steven and Amethyst introduce Smoky Quartz to Garnet and Pearl, they fuse into Sardonyx and interview Smoky Quartz about what makes them special.
106 3 "Buddy's Book" Joe Johnston (supervising),

Ricky Cometa (art)

Lamar Abrams and Katie Mitroff ngày 18 tháng 8 năm 2016 TBA 1.37[105]
When Connie takes Steven to the Public Library, he discovers an old journal by William Dewey's first mate Buddy, which chronicles his visits to various Gem locations.
107 4 "Mindful Education" Joe Johnston (supervising),

Ricky Cometa (art)

Colin Howard, Jeff Liu, and Takafumi Hori ngày 25 tháng 8 năm 2016 TBA 1.33[106]
Steven and Connie continue their combat training, and practice fighting while fused as Stevonnie. However, when overwhelming guilt from both Steven and Connie over past events gets in their way, Garnet helps them find inner peace.
108 5 "Future Boy Zoltron" Kat Morris (supervising),

Ricky Cometa (art)

Raven M. Molisee and Paul Villeco ngày 1 tháng 9 năm 2016 TBA 1.36[107]
After accidentally breaking an old fortune telling machine at Funland, Steven decides to take its place and tell people's futures. While initially fun, he eventually meets a mysterious man (voiced by Brian George) who seems to only have depressing futures.
109 6 "Last One Out of Beach City" Kat Morris (supervising),

Ricky Cometa (art)

Hilary Florido and Lauren Zuke ngày 8 tháng 9 năm 2016 TBA 1.31[108]
Pearl offers to go with Steven and Amethyst to a rock show, deciding to get in touch with her rebellious side whilst trying to impress a woman who looks similar to Rose.

Guest starMike Krol as himself

110 7 "Onion Gang" Kat Morris (supervising),

Ricky Cometa (art)

Lamar Abrams and Katie Mitroff ngày 15 tháng 9 năm 2016 TBA 1.26[109]
Onion brings Steven into the woods to introduce him to his friends and have a fun day.
111-112 8-9 "Gem Harvest"[nb 6] TBA TBA ngày 17 tháng 11 năm 2016[110] TBA TBD
Steven’s autumn visit to the barn brings a new stranger into his life.
113 10 "Three Gems and a Baby" TBA TBA December 1, 2016[111] TBA TBD
Greg tells Steven about their first winter together.
.
114 11 "Steven's Dream" Joe Johnston (supervising),

Ricky Cometa (art)

Jeff Liu and Colin Howard January 30, 2017 TBA 1.36
Steven bắt đầu có những giấc mơ kỳ lạ đó khiến cho cậu ấy khóc, mà cậu ấy nhanh chóng nhận ra là có liên quan đến Kim Cương hồng. Khi cậu ấy hỏi các Đá Quý để cho cậu ấy thông tin về kim cương hồng, tuy nhiên, họ từ chối đưa ra bất kỳ thông tin gì, do đó Steven và Greg đi du lịch đến Hàn Quốc để tìm sự thật về bản thân.

Khách mời: Dave Willis khi Andy và Lisa Hannigan trong vai Blue Diamond

115 12 "Adventures in Light Distortion" Kat Morris (supervising),

Ricky Cometa (art)

Raven M. Molisee and Paul Villeco January 30, 2017 TBA 1.36
Sau khi Greg bị bắt cóc bởi Kim Cương Xanh, Steven và các Đá quý vội vàng vào không gian với tàu của Hồng ngọc để giải cứu anh ta. Nhanh hơn vận tốc ánh sáng có hiệu ứng bất ngờ trên những thân thể của đá quý, và trong sự vội vàng của Steven, cậu ấy đặt mình và đá quý trong nguy hiểm.
116 13 "Gem Heist" Kat Morris (supervising),

Ricky Cometa (art)

Hilary Florido and Lauren Zuke January 31, 2017 TBA 1.25
Các Đá quý vào được một trạm không gian đã từng thuộc về kim cương hồng, và lẻn vào để giải cứu Greg, nhưng để làm được như vậy, họ phải đóng vai của họ từ khi được tạo ra, do đó làm khơi dậy sự nghi ngờ.
117 14 "The Zoo" Joe Johnston (supervising),

Ricky Cometa and Elle Michalka (art)

Lamar Abrams and Katie Mitroff February 1, 2017 TBA 1.23
Steven thấy Greg trong "Sở thú loài người" của Kim cương Hồng, và cố gắng để tìm một lối thoát. Điều này chứng tỏ nói dễ hơn làm. Con người tại đây có cuộc sống theo lịch trình chặt chẽ và được hướng dẫn thông qua đôi khuyên tai tím.
118 15 "That Will Be All" Joe Johnston (supervising),

Ricky Cometa and Elle Michalka (art)

Colin Howard, Joe Johnston, and Rebecca Sugar February 2, 2017 TBA 1.15
Trong khi Kim cương Xanh và kim cương vàng tranh cãi về cách phân kỳ của họ đối với cái chết của Kim cương Hồng, Steven, Greg và sự nỗ lực của nhóm Đá Quý để thoát khỏi trạm không gian trước khi bọn họ bị phát hiện.

Khách mời: Patti LuPone như vàng kim cương và Lisa Hannigan như Blue Diamond

119 16 "The New Crystal Gems" Kat Morris (supervising),

Ricky Cometa (art)

Raven M. Molisee and Paul Villeco February 10, 2017 TBA TBD
Connie, Lapis và Peridot giúp trông chừng Thành phố Bãi biển trong khi Steven đang bận.
120 17 "Storm in the Room" TBA TBA February 17, 2017 TBA TBD
Steven đi vào phòng của cậu ấy tại đền thờ để tìm câu trả lời.
121 18 "Rocknaldo" TBA TBA February 24, 2017 TBA TBD
Ronaldo đặt ra câu hỏi để tìm tất cả những người thú vị sống trong Beach City!
122 19 "Tiger Philanthropist" TBA TBA March 3, 2017 TBA TBD
Steven cố gắng nâng cao khả năng đấu vật

Internet shorts[sửa | sửa mã nguồn]

Season 2 shorts[sửa | sửa mã nguồn]

All six digital shorts combined make up one full production code of season 2.[112]

No. Tên Written and storyboarded by Original release date
1 "We Are the Crystal Gems" Hilary Florido, Joe Johnston, Jeff Liu, and Katie Mitroff
Young Steven moves in with the three Crystal Gems, as the extended version of the title theme and second opening sequence shows.
2 "What Are Gems?" Hilary Florido July 6, 2015
Pearl teaches Steven about Gems, with some demonstrations from Garnet and Amethyst.
3 "How Are Gems Made?" Hilary Florido ngày 1 tháng 10 năm 2015
Amethyst tells Steven how Gems are made.
4 "Fusion" Katie Mitroff November 2, 2015
Garnet takes over a dance studio to demonstrate to Steven how fusion works.
5 "Unboxing" Hilary Florido and Katie Mitroff October 22, 2015
Steven creates a video where he receives and unboxes a new Hot Dog duffel bag from the Wacky Sack company.
6 "Lion Loves to Fit in a Box" Katie Mitroff November 19, 2015

(Nordic Cartoon Network YouTube channels)[113][114][115]

Lion unsuccessfully attempts to get into various boxes.

Season 4 shorts[sửa | sửa mã nguồn]

All five of these shorts combined make up one full production code of season 4.[116]

No. Tên Written and storyboarded by Original release date
1 "Cooking with Lion" Colin Howard October 3, 2016
Steven and Lion host an educational online cooking show.
2 "Gem Karaoke" Colin Howard October 3, 2016
Connie documents Steven and the Gems singing their hearts out to a prerecorded backing track.
3 "Steven Reacts" Jeff Liu October 3, 2016
Steven reacts live to a brand new episode of his favorite cartoon show.
4 "Video Chat" Colin Howard October 3, 2016
Steven and Peridot introduce Lapis to a new way to communicate.
5 "Steven's Song Time" Jeff Liu October 3, 2016
Steven teaches you how to play a new song he wrote.

Phim[sửa | sửa mã nguồn]

Bộ phim Steven Universe The Movie khởi chiếu ngày 2 tháng 9 trên Cartoon Network

Tham khảo[sửa | sửa mã nguồn]

 1. ^ 'Steven Universe,' TV review”. New York Daily News. 4 tháng 11 năm 2013. Truy cập 7 tháng 4 năm 2016. Không cho phép mã đánh dấu trong: |publisher= (trợ giúp)
 2. ^ McLean, Thomas J. (ngày 11 tháng 9 năm 2012). “Cartoon Network Greenlights Steven Universe, Uncle Grandpa Series”. Animation Magazine. Truy cập ngày 7 tháng 4 năm 2016.

Liên kết ngoài[sửa | sửa mã nguồn]

Phương tiện liên quan tới Steven Universe tại Wikimedia Commons