Grammostola rosea

Bách khoa toàn thư mở Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Grammostola rosea
Grammostola rosea adult weiblich.jpg
Een volwassen vrouwelijke Grammostola rosea
Phân loại khoa học
Giới (regnum) Animalia
Ngành (phylum) Arthropoda
Phân ngành (subphylum) Chelicerata
(không phân hạng) Arachnomorpha
Lớp (class) Arachnida
Bộ (ordo) Araneae
Họ (familia) Theraphosidae
Chi (genus) Grammostola
Loài (species) G. rosea
Danh pháp hai phần
Grammostola rosea
Walckenaer, 1837

Grammostola rosea is een bodembewonende vogelspin die afkomstig is uit de Atacama-woestijn in Chile. Het is, net zoals de Mexicaanse roodknievogelspin, een erg populaire vogelspinnensoort om te houden als huisdier. Dit komt omwille van het feit dat ze vrij goedkoop en niet agressief zijn. En er is ook erg makkelijk mee te kweken. Vele honderden spiderlingen komen na 8 weken uit hun cocon gekropen. De vrouwtjes kunnen een leeftijd van ongeveer 20 jaar bereiken, alhoewel ze erg traag groeien. Dit dier wordt rond de 6 cm groot en is pas na ongeveer 5-6 jaar volwassen.

Leefgebied[sửa | sửa mã nguồn]

Chileense vogelspinnen leven in vrij droge gebieden, halfwoestijnen en woestijnen, waar ze ondiepe holen graven of tussen de struiken leven. In een terrarium hebben ze nood aan een temperatuur van 25 tot 30 °C en luchtvochtigheid tussen de 60 en 70%. Een luchtvochtigheid van meer dan 80% is dodelijk voor deze dieren.

Voedsel[sửa | sửa mã nguồn]

Het voedsel van de Chileense vogelspin bestaat zoals als bij andere vogelspinnen, voornamelijk uit insecten, bij volwassen dieren soms uit een nestmuis of nestrat.

Gedrag[sửa | sửa mã nguồn]

Loài nhện này staat bekend als zeer rustig en ze zal niet gauw aanvallen of met brandharen gooien, wanneer ze zich bedreigd voelt. Ze zal eerder proberen voor het gevaar te vluchten en haar verdedigingstechnieken pas als laatste uitvlucht kiezen. Toch moet men steeds uitkijken met eventueel hanteren, want een ongeluk is snel gebeurd. Dit houdt in: bij zowel een beet van de spin als het laten vallen (als de spin van een grote hoogte valt) barst het abdomen open.

Chú thích[sửa | sửa mã nguồn]

Tham khảo[sửa | sửa mã nguồn]